T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Şehit Arif Çakır Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nisan 2024 Etkinlikleri

ŞEHİT ARİF ÇAKIR ORTAOKULU 

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ 

Nisan Ayı Faaliyet Raporu 

Projenin Nisan Ayı Faaliyetleri 

Projenin Amacı: 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında, öğrencilere Türkçemizin zenginlikleri tanıtılmakta ve onların dilimizi daha etkili bir şekilde kullanmaları için teşvik edilmektedir. Nisan ayı içerisinde öğrencilerin  dilimizi daha iyi öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak; hafızalarını geliştirme, anlama ve yorumlama becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli içerikler hazırlanmış ve kullanılmıştır. 

Proje kapsamında nisan ayında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir: 

Faaliyet Adı: Mısra Ezberleme 

1.Bu Nedir?  Etkinliği: 

Bu etkinlikte öğrencilere son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunması istenmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerin kelimeleri doğru yazma ve okuduklarını anlama becerileri geliştirilmesi hedeflenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır. 

2.Duvar Yazısı (Grafiti) Çalışmaları: 

Bu etkinlikte öğrencilere sanatçıların kendilerini ve fikirlerini ifade etmeleri için yeni ve popüler bir sanat biçimi olan “Duvar Yazısı (Grafiti)” tanıtıldı. Grafiti çalışmaları incelendi ve öğrencilerle yazılar hakkında konuşuldu. Bu sanat yolu ile kendilerini nasıl ifade edebilecekleri tartışıldı. Örnek grafiti yazılarını farklı boya malzemeleri ile boyamaları istendi. Okul bahçesinde uygun görülen duvarlarda grafiti çalışmaları yapıldı. 

3. Video Yarışması:

Okul Yürütme Komisyonu tarafından “Video Yarışması” düzenlendi. Gönüllü öğrencilerden memleket şiirleri ve çocuk şiirleri antolojisinden şiir, mısra ezberlemeleri ve bunu bir video çekimi ile komisyona sunmaları istendi. Yapılan değerlendirme sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Birinci olan öğrencinin hazırladığı video ilçe milli eğitime yarışma için gönderildi. 

Genel Değerlendirme 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Mısra ezberleme etkinliklerinde öğrencilere seviyelerine uygun mısralar verildi ve bu mısraları ezberlemeleri istendi. Bu etkinlik ile öğrencilerin hafızalarını geliştirme, anlama ve yorumlama becerilerini artırma çalışmaları ile kelime haznelerinde ve dil gelişiminde olumlu sonuç verdi. Grafiti ve video yarışması etkinlikleri öğrencilerin hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını zenginleştirmiştir. Nisan ayı etkinlikleri öğrencilerin projeye olan ilgilerini artırmış ve yaparak yaşayarak dilimizi öğrenmelerini sağlamıştır.  

Sonuç 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nisan ayı çalışmaları öğrenciler için oldukça faydalı oldu. Mısra ezberleme ve grafiti çalışmalarına aktif bir şekilde katılan öğrenciler keyifli vakit geçirirken dil becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunuldu.

17-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-202417-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.04.2024 - Güncelleme: 17.04.2024 08:45 - Görüntülenme: 1714
  Beğen | 2  kişi beğendi