T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Şehit Arif Çakır Ortaokulu

Haberler

Mrt

  Okulumuzda düzenlenen Yazar Buluşması Etkinliği kapsamında Türkçe öğretmenimiz Zeynep COŞKUN'un organizasyonunda yazar Tuba COŞKUNER misafirimiz oldu.

Mrt

Okul Müdürümüz Seçil YABANOĞLU , Anasınıfı Müdür Yardıcımız Sibel ÇAKIR ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Teoman GİDER tarafından 8/E ve 8/D sınıfı öğrencileriyle birlikte Feza GÜRSEY Bilim Merkezine gezi düzenlemişlerdir.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.

Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasına katkı sunacağı inancıyla 1921'de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Ancak İstiklal Marşı olacak niteliği tam olarak sağlayan bir eser çıkmadı.

Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif Ersoy'a 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubu gönderdi ve İstiklal Marşı'nın şiirini yazmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Akif, Ankara'daki Taceddin Dergahında kaleme aldığı ve Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri bakanlığa teslim etti.

Âkif'in şiiri ilk defa cephede okundu. Batı Cephesi Komutanlığına gönderilen şiir, asker tarafından coşkuyla karşılandı.

12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, ön elemeden geçen yedi şiir tartışıldı. Âkif'in yazdığı şiir, meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Akif'in şiiri coşkulu alkışlarla, Milli Marşımız olarak kabul edildi.

Mrt

Mrt

KIZLARDA

8/D Sınıfından Aybüke Beren ÖZDEMİR okul 1.

8/E Sınıfından Damla DENİZ okul 2. olmuştur.

ERKEKLERDE

8/D Sınıfından Çınar KERTİŞ okul 1.

8/F Sınıfından Kaan Ali KADER okul 2. olmuştur.

Mrt

36 KİLODA ANKARA 1. 7/E SINIFINDAN BERAT ÖZBEK

45 KİLODA ANKARA 1. 7/H SINIFINDAN ALPEREN BATU GÜLTEKİN

64 KİLODA ANKARA 2. 7/F SINIFINDAN MELEK BECERMEN 

42 KİLODA ANKARA 3. 8/H SINIFINDAN MUHAMMET ARDA GÜLTEKİN

93 KİLODA ANKARA 3. 8/E SINIFINDAN YASİN KÖLSÜN

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Mrt

Mrt

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerimize LGS için motivaston amaçlı olarak düzenlenen mesleki tanıtım günleri için 4 mühendislik çeşidini tanıtmak amacıyla mühendislerimiz gelmişlerdir.Kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerimize LGS için motivaston amaçlı olarak düzenlenen mesleki tanıtım günleri için 4 mühendislik çeşidini tanıtmak amacıyla mühendislerimiz gelmişlerdir.Kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerimize LGS için motivaston amaçlı olarak düzenlenen mesleki tanıtım günlerinde okulumuza konuk olarak Avukat Emre İŞLER katıldı.Ögrencilerimize avukatlık mesleği hakkında bilgi verdi. Kendine teşekkür ederiz.

Mrt

  Deprem Anı Uygulaması (Çök-Kapan-Tutun Hareketi): •Okulda deprem anı uygulaması, ders saatinde ve kapalı alanda (sınıf, laboratuvar, kütüphane vb.) yapılıyor ise öğretmenin “Deprem!” diye bağırması veya bir anons ile başlar.

•Öğrenciler ve öğretmen sakin kalarak bulunulan yerde Çök-Kapan-Tutun hareketini yaparlar: o Pencerelerden, raf, dolap veya benzeri ağır ve sabitlenmemiş eşyalardan uzak, güvenli bir alanda veya sağlam bir nesnenin yanında (örn. sıranın yanında) “Çök”. o Özellikle sırt pencerelere dönük bir şekilde “Kapan”arak bir elle baş ve enseyi düşen nesnelerden koru. o Tehlike sona erene kadar (ikinci bir uyarıya kadar) yanındaki büyük ve ağır eşyalara (örn. sıranın ayaklarına) “Tutun”arak kendinisabitle (Hiçbir eşyanın olmaması halinde bir el yere konularak destek alınır). Tutunulan kolun üzerine yüz koyularak düşen cisim ve nesnelerden yüz ve gözler korunur.

• Deprem uygulaması anında, açık alanda bulunuluyorsa dışarıda kalmaya devam edilir. Binalardan, direklerden, duvar diplerinden uzakta durulur. Binalardan düşebilecek cam kırıkları, sıva gibi nesnelere karşı bulunulan yerde yine Çök-Kapan-Tutun hareketi yapılır.

•İkinci uyarı veya anons ( 2 dk sonra) ile depremin bittiği bilgisi verilir ve tahliye aşamasına geçilir. 

Mrt

  Altındağ ilçesi sınırları içerisinde tarihi Hamamönü konağında dizayn edilmiş Gökyay Vakfı Satranç Müzesine okulumuz 8/B sınıfı öğrencileri, Satranç Kulübü ve Gezi Tanıtım Kulübü öğrencilerinin katılımıyla gezi düzebledik. 1008 metrekarelik alan içerisinde 110 ülkeden koleksiyona eklenen 723 adet satranç takımının sergilendiği Satranç Müzesini gezdik.

Mrt

Okulumuz 6/F sınıfı öğrencileri Fen Bilgisi öğretmenimiz Meral DURUDOĞAN tarafından Ankara Üniversitesi Bilim Şenliği etkinliğine katılmışlardır.

Mrt

   Okulumuzun 5.sınıflarına Emniyet müdürlüğü tarafından Trafik Eğitimi üzerine seminer verilmiştir.

Şbt

   Okulumuz Keçiören Belediyesi tarafından 2023-2024 Eğitim - Öğretim döneminde düzenlenen Ortaokullar Arası Atik Pil Toplama Yarışması kapsamında dereceye girerek 3. olmuştur.