Nis

Bugün, Türk Milleti'nin egemenliğini ilân ettiği, demokrasinin ve özgürlüğün temelinin atıldığı büyük bir günü kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutlar, tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

Nis

TÜBİTAK 2204-B ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI ANKARA BÖLGE SERGİSİ FİNAL'NE TÜM VELİLERİMİZİ BEKLERİZ.

Nis

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında 10 alanda toplam 16.712 başvurudan 1.219 proje, yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. İlgili yarışmanın proje sergisi 22-24 Nisan 2024 tarihleri arasında, ödül töreni ise 25 Nisan 2024 tarihinde 12 Bölgede eş zamanlı yapılacaktır.

Başvuru sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.

ŞUBE BAZINDA DENEME BİRİNCİLERİMİZ

5.SINIF BİRİNCİMİZ ERKİN KOÇYİĞİT

6.SINIF BİRİNCİMİZ EMRE ÇELİK

7.SINIF BİRİNCİMİZ FATİH ÖNDER

8.SINIF BİRİNCİMİZ SALTUK BUĞRAHAN İŞLER

olmuştur.Öğrecilerimizi tebrik ederiz.

5.SINIFLAR 1.Sİ 5/C SINIFINDAN ERKİN KOÇYİĞİT

6.SINIFLAR 1.Sİ 6/A SINIFINDAN MEHMET KARADUMAN

7.SINIFLAR 1.Sİ 7/G SINIFINDAN FATİH ÖNDER DEMİR

8.SINIFLAR 1.Sİ 8/C SINIFINDAN KAAN METE ÖĞRETMEK

Mrt

Bugün Türk Tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlamakta ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmaktayız.

Çanakkale Zaferi dünyanın en güçlü ordularının dönemin en modern silahlarıyla vatanımızı parçalamak için saldırdığında göğsü iman dolu milletimizin ayağa kalkıp düşmana karşı omuz omuza topyekûn mücadele etmesinin tezahürüdür. 18 Mart Zaferi Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. 18 Mart Çanakkale Zaferi bir milletin yeniden uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu anıtlaştırdığı bir gündür.

Çanakkale Zaferi büyük Türk ulusuna Atatürk gibi dahi bir lideri hediye etmiştir. Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir.” sözünü Çanakkale Savaşı’nda söylemiştir. Milletimizin Çanakkale’de verdiği kahraman mücadelenin ve kazandığı zaferin anahtarı Atatürk’ün bu sözünde saklıdır.

Bu duygularla bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruZ.

Mrt

Okulumuzda düzenlenen Yazar Buluşması Etkinliği kapsamında Türkçe öğretmenimiz Zeynep COŞKUN'un organizasyonunda yazar Tuba COŞKUNER misafirimiz oldu.

Mrt

Okul Müdürümüz Seçil YABANOĞLU , Anasınıfı Müdür Yardıcımız Sibel ÇAKIR ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Teoman GİDER tarafından 8/E ve 8/D sınıfı öğrencileriyle birlikte Feza GÜRSEY Bilim Merkezine gezi düzenlemişlerdir.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.

Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasına katkı sunacağı inancıyla 1921'de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Ancak İstiklal Marşı olacak niteliği tam olarak sağlayan bir eser çıkmadı.

Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif Ersoy'a 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubu gönderdi ve İstiklal Marşı'nın şiirini yazmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Akif, Ankara'daki Taceddin Dergahında kaleme aldığı ve Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri bakanlığa teslim etti.

Âkif'in şiiri ilk defa cephede okundu. Batı Cephesi Komutanlığına gönderilen şiir, asker tarafından coşkuyla karşılandı.

12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, ön elemeden geçen yedi şiir tartışıldı. Âkif'in yazdığı şiir, meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Akif'in şiiri coşkulu alkışlarla, Milli Marşımız olarak kabul edildi.

KIZLARDA

8/D Sınıfından Aybüke Beren ÖZDEMİR okul 1.

8/E Sınıfından Damla DENİZ okul 2. olmuştur.

ERKEKLERDE

8/D Sınıfından Çınar KERTİŞ okul 1.

8/F Sınıfından Kaan Ali KADER okul 2. olmuştur.

36 KİLODA ANKARA 1. 7/E SINIFINDAN BERAT ÖZBEK

45 KİLODA ANKARA 1. 7/H SINIFINDAN ALPEREN BATU GÜLTEKİN